Detectie en mantrailen
voor echte speurneuzen

Mantrail cursussen

Wat is mantrailen:

Mantrailing betekent het geurspoor van de mens volgen. Mensen laten een geurspoor achter op het pad dat ze belopen door middel van diverse geuren zoals bijvoorbeeld huidschilfers, parfum en lichaamsgeur. Elk mens heeft zo zijn eigen geurcocktail die een hond kan onderscheiden. Door verschillende factoren kan het het geurbeeld worden beïnvloed. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de wind, het verkeer maar ook door andere mensen en/of dieren. De uitdaging is juist om samen met uw hond het juiste spoor te vinden naar de juiste persoon.

Bij mantrailen is het heel belangrijk dat geleider en hond samen een team vormen. De geleider zal starten en de hond opdracht geven om het spoor te gaan volgen. Daarna dient de geleider zich te vertrouwen op de hond. Zodra de hond de persoon gevonden heeft zal de hond beloond worden.

Voor welk ras is mantrailen geschikt:

Elke hond kan speuren. Alle honden doen dit al dagelijks tijdens het wandelronde die u doet. Daarin doet uw hond via zijn neus de volgende informatie op: “oh is die hond hier geweest?” “ Oh dit is een nieuw geurtje” “Ja baas er is net een konijn weg gesprongen!” Een hond heeft een heel goed reukvermogen en maakt daar ook heel goed gebruik van.

Wat maakt deze cursus zo leuk:

U bent samen met uw hond op een leuke en actieve manier bezig in de mooiste omgevingen. De band tussen baas en hond zal alleen versterkt worden door middel van het wederzijds vertrouwen wat u in elkaar mag hebben. Daarnaast is mantrailen een intensieve training die uw hond geestelijk uitdaagt. Dus voor de overactieve hond is dit heerlijk omdat deze hierin zijn energie kwijt kan. Maar ook voor de onzekere honden is dit erg leuk om te doen omdat ze door het vertrouwen van hun baas en de successen met het zoeken steeds meer zelfvertrouwen krijgen.  

Benodigdheden:

  • Lange riem van 10 meter (geen rolriem)
  • Tuig
  • Beloning, dit graag hele lekkere koekjes waar uw hond alles voor zou doen.

Bent u enthousiast geworden?

De mantrailcursus wordt in kleine groepjes van maximaal 3 honden gegeven. De cursus zal bestaan uit lessen van ongeveer 1,5 uur. De lessen zullen plaatsvinden in de buitenlucht.

Tijdens de cursus zullen de honden individueel aan het speuren zijn, de andere honden dienen in de auto te wachten. Hierdoor kan de hond zich volledig concentreren op het speuren.

Twijfelt u of mantrailen iets is voor u of uw hond dan kunt u ook eerst een kennismaking les afspreken.

 Bent u enthousiast geworden? U kunt zich hier Inschrijven.  Indien u meer vragen heeft kunt u Contact met ons opnemen.

E-mailen
Info