Detectie en praktijkspeuren
voor echte speurneuzen

Detectie trainingen

Wat is detectiewerk:

Bij detectie speurt de hond een geur op die voor de hond bekend is. Hij zal, als hij bekend is met een geur, de geur kunnen opsporen in een ruimte en de geur verwijzen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld geld, drugs, mobiele telefoons etc etc.

Het is hierbij zeer belangrijk dat de geleider en de hond een team vormen. De geleider zal starten en de hond opdracht geven om in een bepaalde ruimte te gaan zoeken, hierna dient de geleider te vertrouwen op de hond. Zodra de hond de geur heeft gevonden zal deze beloond worden.

Voor welk ras is een detectie cursus geschikt:

In elke hond schuilt een detectiehond, ongeacht het ras of leeftijd, indien deze te motiveren is voor iets lekkers of een speeltje. Als je het neusslijmvlies uitvouwt van een hond varieert de grote van 25 cm2 tot 250 cm2. Van een mens is dit enkel 2,5 cm2. Een hond kan dus vele malen beter gebruik maken van zijn reukvermogen.

Wat maakt deze cursus zo leuk:

U bent samen met uw hond op een leuke en actieve manier bezig. Detectiewerk is ook zeer goed voor de overactieve hond. Een kwartier detectie is vermoeiender dan een wandeling van een uur, hierdoor zal hij/zij eerder alle overtollige energie kwijt raken.Tijdens deze cursus krijgt u handvatten aangereikt waardoor u daarna thuis ook kunt oefenen met uw hond.

Daarnaast zien we dat onzekere honden veranderen in zekere honden, wij dienen immers te vertrouwen op de neus van de hond waardoor deze steeds meer vertrouwen gaat ontwikkelen in zichzelf.

Benodigdheden:

  • Een langere riem van 2,5 - 3 meter (geen rolriem);
  • Het favoriete speeltje van uw hond, dit kan bijvoorbeeld een bal zijn;
  • Beloning, dit kunnen kleine koekjes zijn of brokjes.


Bent u enthousiast geworden?

De detectie training wordt in kleine groepjes gegeven van max 3 honden, de cursus zal bestaan uit lessen van ongeveer 1 uur. Tijdens de training werken wij met levels,u kunt hierbij meerdere certificaten behalen. Wij trainen en certificeren volgens de SIFD certificatie.

Tijdens de training zullen de honden individueel aan het speuren zijn, de andere honden dienen in de auto te wachten. Hierdoor kan de hond zich volledig concentreren op het speuren.

Momenteel bieden wij van maandag t/m zaterdag lessen aan.

Twijfelt u of detectie speuren iets is voor u of uw hond dan kunt u ook eerst een kennismakingsles afspreken.

Bent u enthousiast geworden? U kunt zich hier Inschrijven.  Indien u meer vragen heeft kunt u Contact met ons opnemen.

E-mailen
Info